KONTAKTA OSS

Skapa förfrågan
Vi hanterar dina uppgifter enligt vår Dataskyddspolicy.
Kryssa i rutan för ditt samtycke.

Lansering av EFOS flyttas till hösten 2018

Skapad 23 mars, 2018 - av IT Omsorg

När EFOS lanseras hösten 2018 blir SITHS-korten ogiltiga.

Sedan 2016 har arbetet med att utveckla ett modernare verktyg för elektroniska identiteter inom vårdsektorn pågått. Tjänsten som kallas EFOS (E-identitet för offentlig sektor) kommer att ersätta dagens lösningar för SITHS och Försäkringskassans MCA.

Vi har tidigare annonserat att EFOS lanseras i april i år, därmed kommer SITHS-korten att sluta fungera. Men enligt Inera kommer tjänsten inte kunna nå önskad kvalitet tills dess – därför skjuts lanseringen av EFOS fram tills någon gång under hösten 2018.

Vad innebär det?

Även då lanseringen av tjänsten flyttas fram är det viktigt att berörda verksamheter fortsätter arbetet med anpassningen inför EFOS. Inget av de anpassningar som gjort har på något sätt gått till spillo och nuvarande SITHS-kort kommer fortsätta fungera som vanligt tills vidare.

Osäker på hur ni påverkas?

Kontakta oss, eller fyll i era uppgifter så hör vi av oss

Kontakta oss så berättar vi mer!

08 - 410 153 50 eller salj@itomsorg.se